Header Ads

add here

add here add here

Κινητικότητα: «Ξεκλείδωσαν» νέες μετατάξεις -Ποιους «πιάνουν» (ΦΕΚ)

Την υπουργική απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας των μετατάξεων περιμέναν προκειμένου να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα κινητικότητας οι εργαζόμενοι σε μια «λίστα» δημόσιων οργανισμών, υπέγραψε η υπουργός Διοικητικής Αναυσκγρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας μεταφοράς των υπαλλήλων που υπάγονται στο άρθρο 40 του νόμου για την κινητικότητα οι οποίοι είναι αυτοί που απασχολούνταν:
  • στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)
  • στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ
  • στην Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μονοπρόσωπη ΑΕ και
  • στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΕ (ΕΛΒΟ)
κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου για την κινητικότητα, δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου 2016.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στην κινητικότητα ανέμεναν τον καθορισμό της διαδικασίας με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης. Πλέον, θα μπορούν να συμμετάσχουν και αυτό στο νέο σύστημα μετατάξεων και να μετακινηθούν με την ίδια σχέση εργασίας σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και των δήμων.
Όπως και για τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται να αλλάξουν θέση εργασίας μέσω κινητικότητας, και για τους παραπάνω υπαλλήλους, η μεταφορά διενεργείται μετά από αίτηση του υπαλλήλου, σε υφιστάμενη κενή ή, εάν δεν υπάρχει, σε συνιστώμενη θέση, με αντίστοιχη κατάργηση της οργανικής του θέσης, ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας ίδιας ή αντίστοιχης με τα τυπικά προσόντα που κατέχει.
Δείτε το άρθρο 40 του νόμου της κινητικότητας στο ΦΕΚ ΕΔΩ
Δείτε τη νέα υπουργική απόφαση στο ΦΕΚ ΕΔΩ