Header Ads

add here

add here add here

Τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων – Α21- πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για το 2017 – αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όλο τον χρόνο



Με τη νέα διαδικασία, όπως ρυθμίζεται με την τελευταία τροποποίηση της ανωτέρω υπουργικής απόφασης, ο έλεγχος των αιτήσεων Α21 δύναται να είναι δειγματοληπτικός και να διενεργείται προληπτικά ή κατασταλτικά. Το δείγμα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ.

Ο αιτών/δικαιούχος οφείλει, μόνο εφόσον κληθεί, να αποστείλει στον ΟΓΑ, μέσω των ανταποκριτών του ΟΓΑ ή των υπαλλήλων του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα δικαιολογητικά για τα οποία έχει ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Α21.Οι αιτούντες/δικαιούχοι που θα κληθούν να προσκομίσουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά καθώς και η προθεσμία προσκόμισης αυτών, καθορίζονται με απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ.
  1. Η αίτηση – δήλωση για τη χορήγηση των επιδομάτων (μηχανογραφημένο έντυπο Α21) υποβάλλεται από τονυπόχρεο της φορολογικής δήλωσης (Ε1), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet. Ο υπόχρεος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση (έγγαμος/η, διαζευγμένος/η, χήρος/α, μέρος συμφώνου συμβίωσης, σε διάσταση,άγαμος/η), όπως αυτή ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης – δήλωσης, έντυποΑ21. Ο αιτών, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, καλείται να συμπληρώσει υποχρεωτικά τα πεδία των δικαιολογητικών του επισυναπτόμενου πίνακα, που κατάπερίπτωση τον αφορούν, από τα οποία μπορούν να αποδειχθούν όσα δηλώνει στην αίτηση. Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι στη διάθεση των Υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.
2.  Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλονται για τους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός είκοσι (20] ημερολογιακών ημερών.
3. Επισημαίνεται ότι, οι δικαιούχοι που εισπράττουν με τη μορφή προκαταβολής τη δόση του Α΄τριμήνου κάθε έτους υποχρεούνται, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις , να υποβάλλουν το έντυπο Α21 μέχρι την 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους προκειμένου να συμψηφιστεί με το ποσό που τους χορηγήθηκε προκαταβολικά. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί το έντυπο Α21 για το έτος που χορηγήθηκε η προκαταβολή μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, ή υποβληθεί και το σχετικό αίτημα απορριφθεί, η χορηγηθείσα προκαταβολή πρέπει να επιστραφεί στον ΟΓΑ.

Όσοι δεν έχουν καταθέσει αίτημα Α21- μπορούν να το καταθέσουν – Όσοι απέκτησαν το 3ο παιδάκι μέσα στον χρόνο – μπορούν να καταθέσουν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Α21 – και να δηλώσουν το 3ο νεογέννητο παιδάκι – και να πάρουν το επίδομα.

Τα εισοδηματικά όρια και τα ποσά που θα χορηγηθούν:





Το παρόν διαδικτυακό μέσο NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...