Header Ads

add here

add here add here

Ερωτήματα 2.642.000 ευρώ που πρέπει να απαντηθούν επίσημα από τον Δήμαρχο.











 ​​Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ, την Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017 σχετικά με τα ευρήματα του ελέγχου του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
επί των διαγωνισμών συστημάτων τηλεματικής σε συστήματα ύδρευσης http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=239762&artTitle=to_stelechos_tou_ypourgeiou_i_megali_ollandeza_oi_stimenes_meletes_kai_ta_kokkina_esoroucha_ , σας επισυνάπτω το έγγραφο του Δήμου Παλλήνης για τον διαγωνισμό «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης» https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%99%CE%A8%CE%95%CE%A9%CE%9E%CE%9A-%CE%94%CE%98%CE%96 για δικές σας ενέργειες ως προς τα ακόλουθα, δεδομένου ότι το κόστος της προμήθειας ανέρχεται σε Ευρώ 2.642.000,00 χωρίς Φ.Π.Α
Σύμφωνα με τα  δημοσιεύματα της NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

1)      Ποια μελέτη έγινε η οποία κατέδειξε ότι το κόστος θα αποσβέσει τις απώλειες ύδατος από διαρροές?

2)      Σε τι ποσό ανέρχονται οι διαρροές ετησίως ώστε αν επιβαλλόταν ο Δήμος να προβεί σε ένα τέτοιο έξοδο και σε πόσα χρόνια θα αποσβεστεί το κόστος?

3)      Πότε αναρτήθηκε στην Διαύγεια το κόστος της μελέτης αν έγινε τέτοια και με τι στοιχεία ανάρτησης?

4)      Γιατί υπάρχει ξεχωριστό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου και δεν έχουν ενσωματωθεί στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ οι εν λόγω παροχές?

5)      Υπάρχει σύνδεση με τους διαγωνισμούς των υποθέσεων που διερεύνησε ο κύριος Επιθεωρητής ως προς τους εμπλεκόμενους μελετητές, αναδόχους κλπ?

6)      Το κείμενο των διαγωνισμών ή άλλων σχετικών εγγράφων του Δήμου Παλλήνης ταυτίζεται ή προσομοιάζει με αυτό των υπό έρευνα διαγωνισμών και αν ναι υποκρύπτεται σύνδεση?

7)      Εάν η ίδια η ΕΥΔΑΠ έως σήμερα δεν έχει εκπονήσει αντίστοιχα συστήματα και μελέτες αλλαγής των μετρητών της πως κρίθηκε συμφέρον κάτι τέτοιο από το Δήμο Παλλήνης? 

Τίθεται θέμα μη αποτελεσματικής εκμετάλλευσης των υδάτινων στοιχείων ενεργητικού της ΕΥΔΑΠ από τη Διοίκηση της και της έγκαιρης αποφυγής των διαρροών του δικτύου της, με όλες τις συνέπειες του νόμου που αυτό συνεπάγεται ή έκρινε η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ότι ένα τέτοιο έργο είναι ιδιαίτερα δαπανηρό σε σχέση με την απόδοση του και άρα τίθεται διαχειριστικό θέμα του Δήμου Παλλήνης?

Με απλά λόγια αν δεν το έχει εκπονήσει η ΕΥΔΑΠ που έχει τεράστιο δίκτυο σε σχέση με το Δήμο Παλλήνης τότε ή η ΕΥΔΑΠ δεν διαφυλάσσει επαρκώς τα στοιχεία ενεργητικού της, δηλαδή το νερό της από τις διαρροές ή ο Δήμος Παλλήνης αποφάσισε να προβεί σε ένα έξοδο που η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο δεν κρίνει αποδοτικό!

8)      Το κόστος των μετρητών και των συστημάτων αυτών θα μετακυλήσει ο Δήμος στους Δημότες και αν ναι έχουν ερωτηθεί σχετικά οι ίδιοι επί της επιπλέον επιβάρυνσης ώστε να παράσχουν την συγκατάθεση τους?


Αντίστοιχες περιπτώσεις σας επισυνάπτω ύστερα από αναζήτηση στο Google search με τον όρο “τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών”  επίσης για δικές σας ενέργειες (καθώς οι προϋπολογισμοί των έργων είναι πολλών εκατομμυρίων Ευρώ για τους εξής δήμους:

1)      Δήμος Άργους http://anagnostis.org/content/%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%8D%CE%B4%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85

2)      Δήμος Αλμυρού http://www.almyros-city.gr/anakoinoseis/nea/1285-teyxi_dimopratisis_ergou_promitheia-thelemetrias

3)      Δήμος Κορίνθου http://www.deyakor.gr/comps.php

4)      Δήμος Ελασσόνας http://www.epperaa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=206

5)      Δήμος Ορεστιάδας http://technews-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8915.html#.U-fYq_l_sXs

Το παρόν διαδικτυακό μέσο NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...