Header Ads

add here

add here add here

Ένοπλη ληστεία στον Γέρακα


Στόχος ληστείας έγινε τα ξημερώματα τo πρατήριο υγρών καυσίμων στον Γέρακα .
Ειδικότερα, στις 02:50 τέσσερα άτομα, με την απειλή μαχαιριών, ακινητοποίησαν υπάλληλο πρατηρίου που βρίσκεται στην οδό Κλεισθένους στον Γέρακα και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Στη συνέχεια έκλεψαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και διέφυγαν.
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Σπάνια συναντά κανείς περιπολικό ή μοτοσικλέτες να περιπολούν στους δρόμους ενώ τα γραφεία της Ασφάλειας και αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας υπολειτουργούν.
Και η αντίφαση είναι ότι οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν παραδοσιακά τη μεγάλη ευκαιρία για τις συμμορίες διαρρηκτών να κάνουν εφόδους σε σπίτια πολιτών που λείπουν διακοπές.  Επιπλέον στην ανοχύρωτο Δήμο Παλλήνης αναπτύσσουν δράση διάφορες συμμορίες.

Οι ελλείψεις, τα κενά, ο τρόπος οργάνωσης και κατανομής του προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνονται εντονότερα . Στα προβλήματα προστίθενται οι άδειες του προσωπικού και οι μετακινήσεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε τουριστικές περιοχές,πολίτικων και επιχειρηματιών. Τα τελευταία δύο χρόνια το μεγάλο αγκάθι είναι το Μεταναστευτικό που απορροφά όλο και περισσότερο αστυνομικές δυνάμεις.
Και όλα αυτά σε μια δύσκολη χρονική περίοδο κατά την οποία, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι δείκτες της εγκληματικότητας ειδικά στα εγκλήματα της καθημερινότητας – διαρρήξεις, ληστείες σε σπίτια, επιθέσεις κατά πολιτών – παρουσιάζουν ανησυχητική άνοδο.
Αδικήματα που αφορούν τον πολίτη και επηρεάζουν την καθημερινότητά του αυξάνοντας το αίσθημα της ανασφάλειας.
Οι τάσεις και οι ρυθμοί ανάπτυξης της εγκληματικότητας αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για  τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Το πρώτο συμπέρασμα ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που λαμβάνει ο χάρτης της εγκληματικότητας και αφορούν άμεσα τον πολίτη είναι ότι παρατηρείται μετατόπιση της   εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου» καθώς οι ληστείες και οι κλοπές σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί.
Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2014, καταγράφονται λιγότερες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σουπερμάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων,  αρπαγές τσαντών, κλοπές κινητών τηλεφώνων και μικροποσών, καθώς και ληστείες σε οικίες, καταστήματα, μίνι μάρκετ.
Βασικός στόχος των συμμοριών είναι πλέον ο πολίτης, γεγονός που κάνει το θέμα της εγκληματικότητας να μπαίνει στην καθημερινότητα και ο πολίτης όλο και περισσότερο να βιώνει τη βία.
 Για πολλούς συνδικαλιστές το ζήτημα βρίσκεται στην αναδιάρθρωση - αναδιοργάνωση που παρά τις εξαγγελίες έχει παγώσει. Η αναδιάρθρωση με την εξοικονόμηση προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση του εγκλήματος της καθημερινότητας με έμφαση στην πρόληψη έχει μπλοκάρει. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., λόγω της κρίσης και της στενότητας στα κονδύλια που μπορεί να διατεθούν, έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα της ορθολογιστικής κατανομής προσωπικού, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει την αστυνόμευση με συχνές περιπολίες, κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια